Лудница по магазините заради Черния петък



Автомобили въртят кръгчета в търсене на свободно място по паркингите на хипермаркетите за техника, а клиенти се щурат от магазин в магазин. Набързо се сключват договори за покупка на стоки на лизинг, а служителите се задъхват от опашки на касите. Така изглежда Черният петък в Пловдив, който по магазините за техника традиционно прелива в Черни няколко дни. Промоционалните предложения тръгнаха още от четвъртък или петък и ще са в сила до понеделник /във веригите "Зора" и "Технополис"/ и до вторник /в "Техномаркет"/.





Бурният вятър не спря шопинг маниаците, верни на принципа „око да види, ръка да пипне“, да обикалят по магазините, видя „Марица“. Търговските обекти пък, вече свикнали с щурма за Черен петък, се бяха постарали с организацията и на линия бяха много служители. Златно време и за кредитните консултанти на различни банкови и небанкови институции, които предлагат стоки на изплащане. Специално за Черен петък - с 0 % лихва.





Не е за вярване, но Черният петък свали цената на телевизор с 2500 лева в "Техномаркет". Така 98-инчовият лед смарт  Сони струва за няколко дни 13 999 лева при препоръчителна цена 16 499 лева. Любопитно е, че на доста скъпи артикули още в събота по обяд в сайта се появиха сигнални надписи „последни бройки“. Дали това е търговски трик за взимане на по-бързи решения за покупки или истина, можем само да гадаем, но на привършване са ТВ-та от 5 699 лева и от 3 699 лева. Отбивът за Черен петък при тях е между 500 и 800 лева.





В "Техномаркет" пък намалението стига до 50 на сто, като определени модели лаптопи се продават със 700 лева по-евтино, а прахосмукачките – с 400 лева. Така модерните напоследък прахосмукачки роботи вървят между 300 и малко над 2000 лева. Най-скъпият модел през тези „черни“ дни се продава за 2 199 лева вместо за 2 999 лева.





Треската, която цари във физическите магазини в момента обаче е нищо с виртуалната. Фокусът на Черен петък в последните години се измести онлайн и огромна част от клиентите пазаруват от дивана в къщи.  Според общите условия на промоцията „Опасно падащи цени“ във верига "Зора" например има ограничение в броя на онлайн покупките от един и същ вид и модел – до два. Оттам предупреждават, че наличието на артикули с ниски цени по време на генериране на поръчката не гарантира наличност към момента на постъпване на самата поръчка при операторите заради възможно софтуерно забяване. Заради голямото количество поръчки пък, доставките се разтягат до 20 работни дни.


Четете още:

🔴 Първи СНИМКИ от трагедията с 65 г. мъж заради силния вятър в София

🔴 Почина китаристът на легендарна наша група

🔴 Най-прекрасните авторски пожелания за сватба





Източник: Марица





Коментари

горе