Проф. Рачев: Всевишния все едно знае календара



Оптимистична прогноза за времето в следващите дни даде климатологът проф. Георги Рачев.





"В следобедните часове по-късно в София има възможност да превали, но важното е, че почти над цяла България празникът в този нормален ход до следобед ще премине в много добро време. Чакат ни може би пет прекрасни дни. Много слънце. Днеска е празник и щедро раздаваме. Пет дни до вторник много хубаво време - слънце, по-топличко.





Утре на отделни, но на много малко места ще има много малки облаци и има вероятност да превали. Това е преди всичко в планинските райони.

В сряда, четвъртък и петък следващата седмица имаме оптимизиране на атмосферата със следобедни превалявания. И от 1 юни все едно наистина знае календара Всевишния и пускаме още 3-4 градуса по-топло.





Така че тези дни в София над 20 максимални градуса, в Пловдив над 23-24, по морето твърдо над 21-22 градуса, а в Плевен можем да говорим и за 25 или 26-27 градуса.





Изпращаме май с по-топло време, в сравнение със средата на месеца, което смъква тази отрицателна аномалия, която имахме до този момент - валежите са повече отколкото трябва, двойно на много места, но тези дни доста постничко откъм валежи", прогнозира той в ефира на БТВ.


Четете още:

🔴 Няма край: Ледено наказание колкото орех сполетя родопско село / СНИМКИ

🔴 Потрес: Автобус влачи 12-годишно дете в София, а шофьорът слуша музика и играе на телефона си

🔴 Веско Маринов смазан от вина, че майка му умря в хоспис





Източник: Petel





Коментари

горе