Българска мобилна игра социализира децата и ги учи да смятат



Днес, в епохата на смарт технологиите, телефоните и таблетите все по-често стават пръв приятел на децата с многообразните игри и забавления, които предлагат. От една страна, това донякъде асоциализира децата, а от друга - поглъща голяма част от времето им и домашните все остават на заден план.

Този назряващ проблем не само у нас, но и по света, дава поле за развитие на един съвършено нов сегмент в мобилната гейм индустрия - т.нар. Edutainment игри. Следвайки световните тенденции и водени от идеята да добавят стойност към стандартните мобилни игри, амбициозният екип на наше българско гейм студио Waphoo, част от Zariba Group, решава да разработи социална платформа, която да превърне забавлението в ефективен способ за обучение.

Проектът на Уафо участва в категориите Стартъп на годината и Развлекателен софтуер за Наградите на БАИТ, които ще бъдат раздадени през февруари 2016 г.

Math Burger е пилотното мобилно заглавие от поредицата образователни игри, част от големия проект на Waphoo - детска мултиплейър образователна платформа, която включва разнообразни мини игрички в различни области на науката - математика, физика, биология, астрономия и др.

3D виртуалният свят има идея не само да обучава децата, но и да ги социализира в една стерилна и безопасна среда, в която те общуват, намират нови приятели и се учат да се справят със ситуации от реалния живот, при това докато се забавляват.

Платформата е разработена с помощта на "Материка" –  Образование и Сугестопедия, които повече от три години прилагат в своята работа сугестопедията като метод и правят различни разработки, основани на науката Сугестология.

Разковничето на успеха при този тип игри, според разработчиците, е балансираното съчетаване на забавното с полезното, на хармонията от съзнавано възприемане и неосъзнато попиване на нови знания. Така децата, интересно и без прекалено фокусиране, интуитивно откриват различни решения чрез нови игрови ситуации, прилагайки знанията и творчески подход при вземането на различни решения в отделните етапи.

Вдъхновени от положителния резултат, те с удоволствие експериментират, като на втори план научават много нови неща. За да проследят интереса на децата и техните реакции в реална игрова атмосфера, на определени етапи от създаването на платформата игрите са тествани от група деца на възраст 7 - 8 години, които посещават Детския център към „Материка“.

Math Burger е забавна социална игра с 3D графики, която дава базова основа за събиране на единични и десетични числа. Играта е подxодяща за деца от 6 до 11-годишна възраст и за техните родители, които считат този интерактивен начин на смятане за ефективен подход, подбуждащ интереса на децата към математиката.

Стимулиращи цели и обучителни елементи, които са преплетени в геймплея, го правят не само забавен и интригуващ, но и образователен. Героите са цветни и симпатични, а музикалният фон в играта носи много настроение. Math Burger е напълно безплатен и наличен в Google Play и в Apple App Store.

Подредете съставките една върху друга и ги превърнете в апетитни хамбургери. Опитайте се да работите по-бързо, за да спечелите повече и да продължите към следващото ниво. Не разочаровайте клиентите си, като ги карате да чакат прекалено дълго. Щастливите лица означават повече монети и напредване в играта.

Забавлявайте се заедно с малчуганите, докато те се учат да броят и смятат. Присъединете се към голямото семейство на Уафо във Facebook, за да обменяме родителски опит и заедно да вървим в крак с новата мобилна реалност, като извличаме максимума от нея за обучението и възпитанието на нашите деца.


Четете още:

🔴 РУСИЯ ПОКАЗА САТЕЛИТНИ СНИМКИ, КОИТО ПРОМЕНЯТ ХОДА НА ИСТОРИЯТА В ТОЗИ МИГ! ТУРЦИЯ Е…

🔴 Най-красивите пещери в България

🔴 Картофите – истински склад на витамини и минерали





Източник: profit





Коментари

горе