Стига с тази "етническа омраза"



Къде я виждате? И имате ли проблем с Мустафа, Ибрахим...

Повръща ми се от това. Гадно ми е да го гледам. Веднага щом правителството нещо зацикли или се види в страшна принуденост да е конкретно и да говори наистина, тиражира страховити сценарии за евентуални етнически сблъсъци и какво ще последва от това. Почти 100% от медиите се включват във всеобщата раздувка, дневният ред се измества някъде на майната си и хората започват да мислят за нещо съвсем друго.

Комплексарът, който преби циганчето Митко, си подлежи на съд за хулиганство с неговото „Лягай долу, бе!“. Да си понесе каквото трябва според закона и точка. Така да го отнесат и всички агресари. Но и циганите, извършващи всеки ден престъпления, за които любвеобилният към тях Български хелзинкски комитет мазно мълчи.
Нали има закон? Законът е същият и за постоянно нарушаващите българската граница нелегални имигранти от целия свят. Но е важно как простакът, набил невръстно циганче, става водеща новина.

Стига с тази „етническа омраза“, къде я виждате? В областните и общински управи, в които работят „етнически турци“ ли? Или сред вашите приятели Ибрахим, Мустафа, Фатима, Юмер, Емел... Имате ли проблеми с тях? Аз не.
Противно на мантрите на Лютви Местан, който в началото на жалкия си политически път се е казвал „Владимир Зидаров – претендент за политическо внимание от СДС“ (има снимки), мюсюлманите в България просто искат да са... мюсюлмани.
За това как изповядващите исляма в Руенско например пият ракия и ядат свинско, се отказвам да ви кажа, защото едва ли ще е нещо ново. Пият. И ядат. И кому това пречи или помага?

По-интересно ми беше, че тези достойни хора (дето се убиват от всекидневна работа по тютюн, краставици и каквито зеленчуци още се сетите), ми разказаха, че продават по-евтино, отколкото „гражданите не плащат на нас, купуват гръцко и турско, не български домати“.
Междувременно България се тресе от невероятни глупости. Никой от парламентарната комисия (даже и Сотир Цацаров гъгне невнятно по въпроса) не казва например „кой“ излъга стотиците хиляди вложители в КТБ.

Няма „етническа омраза“. На хората им е писнало ужасно от изроди, които влизат безнаказано в къщите им, бият ги и ги ограбват. Цигани, българи, каквито и да са...
Забележете, че почти 100% от всички коментатори по въпроса за „етническата омраза“ са от добре нахранени жители на градовете на България. С постоянен достъп до интернет. Интересно ми е как щяха да говорят, ако живееха в зачуканите Родопи. Където е била най-голямата асимилация на българското население И където са най-големите красоти български.

Страхът там е съвсем обикновен. И практичен. Ако не си от ДПС – няма за теб житейска реализация. Останалите бабички там са българки със забрадки. Мюсюлманки, но говорят на български език. Мислят как да направят картофи и да ги продадат, за да вземат някой лев. Нищо общо с политика, Местан, идеята на Давутоглу за „пантюркизъм“ и подобни глупости.

По времето на соца имаше вестник „Нова светлина” („Йени йъшък”), който се разпространяваше в Лудогорието – на турски език. В казармата го обсъждахме с един пич от моя взвод, Емил Слона, родом от Разград. Каза, че нямал проблеми с него. Нито с четящите го. Били майки и бащи на негови съученици. Майка му и баща му също нямали проблеми с майките и бащите на съучениците му, които го четели.
По онова време в университетите имаше специални квоти за сънародниците ни с турски имена. Ето така са се пръкнали много умните и начетени Ахмед Доган, Лютви Местан и подобните сладкодумници от техния кръг.

А етническа омраза беше преименуването. Измислено като експеримент, наложен на Българската комунистическа партия от Съветския съюз, за това  как биха се държали в такива случаи големи етнически групи. Слава Богу, комунистическата партия отдавна не е водеща сила у нас и извинението, което местановци размахват като плашило, трябва да бъде търсено единствено и само от тогавашните партийни и държавни босове.
И стига с таз „етническа омраза”, с която ме депресирате от ранни сутрешни до късни вечерни блокове. Изтъпанили се мазнословни адвокати на хонорар при т.нар „правозащитни организации” да ми обясняват какъв гаден и отвратителен расист съм. И трябва да живея в мрачна вина.

Имам въпрос: Защо, когато набият циганин, се разчува веднага, а когато ежедневно пребиват българин – дядо или баба, за да го ограбят, това е новина от края на емисията? За да не „нажежаваме етническия мир” предполагам. Поне гореспоменатите правозащитници така блюстят.
Да го съдят този, който наби кроткия Митко и това е. И заради това, че по същия начин сигурно би пребил и българче.


Четете още:

🔴 Ана Козинарова от Клисура – една смела българска героиня

🔴 Най-добрата и лесна домашна детоксикация за цялото тяло! Ще се почувствате като преродени!

🔴 Рецепта за домашен серум при хормонален дисбаланс





Източник: Десант





Коментари

горе