Красавици на опашка за Царица на розата



Девойките от Розовата долина влизат в най-красивата надпревара за годината, в която ще бъде избрана Царицата на розата. Община Карлово обяви, че започва записването за участие в конкурса. Тази година няма да има предварителен кастинг, който да пресява красавиците, които са  кандидатки за титлата, така че битката за короната ще е още по-оспорвана, а участничките още повече. Остават ограниченията само за възраст - между 16 и 21 години. Жури, което ще бъде назначено едва в деня на конкурса, ще определи  девойката, която е най-достойна да носи титлата "Царица на розата".

На 10 май  претендентките ще дефилират пред публиката от близо 700 зрители. Освен прекрасна визия, те ще трябва да изявят своята културата, комуникационни умения, както и да споделят своите разсъждения по тема, свързана с града на розите, с Розовата долина, със своето място в региона и в света. Точното заглавие на тази задача ще бъде определено с наближаване на датата на конкурса. Очакванията на организаторите на конкурса "Царица на розата" тази година са големи. Те са готови да посрещнат момичетата от Калофер до Баня и Клисура.

Надпреварата ще е гореща. Миналия ден, веднага след като обявата за конкурса стана факт, тийнейджърките от Професионална гимназия "Ген. Владимир Заимов" в Сопот започнаха да пробват прически и тоалети. От години се знае, момичетата от това училище, освен че са красиви и умни, имат опит в конкурси за красота, защото всяка година избират своя "мис". По нищо не им отстъпват от карловските училища "Васил Левски" и "Христо Проданов", където ученичките наблягат много на учението, но и често точно те успяват да грабнат титлата.

Откакто съществува този конкурс до сега с короната на Царицата на розата са се увенчали главите на повече от  40 девойки от Розовата долина. От три години кметът на общината д-р Емил Кабаиванов въведе традиция да кани носителките на титлата през годините като официални гости на конкурса за Царица на розата и на Празника на розите, където новата Царица има специална роля. Тя дефилира с жезъл от 24-каратова златна роза от розовите градини до площада на Карлово и заедно с кмета на града приветства жителите и гостите на Града на розите.


Четете още:

🔴 Концерт в Чикаго на легендите от "Диана експрес"

🔴 Каталог на българското вино 2017 – кои са най-добрите вина от Топ 50?

🔴 Радев се отказа от правителствения "Еърбъс 320"





Източник: Марица





Коментари

горе