Пълним бързо градината със зеленчуци от семена на лента



Отлично решение на този проблем е засаждането на семена на лента. Сега е моментът да се залавяте на работа в дългите зимни вечери и сами да си направите семена на лента. Към тази дейност може да се привлече цялото семейство, въоръжено със семенца, тоалетна хартия, лепило, може и да е домашно направено от брашно и разбира се много търпение.

Рулото се разделя на 3 части. От тоалетната хартия се правят ленти с дължината на бъдещите лехи – 1,5-2 м. В средата на всяка лента се прави лента от охладеното лепило и се поставят семената.

Разстоянието между тях съответства на разстоянието в лехата. За моркови, магданоз и репички са необходими 5 см, за цвекло и зимна ряпа се оставят 8-10 см, а за копъра са необходими 1,5-2 см. За салатата оставете 20 см, съветват любителите градинари.

След това лентата се остава да изсъхне и се навива на нестегнато руло, съхранява се на хладно и сухо място в очакване на засяването.

семена в рулоне

През пролетта лентите се поставят добре опънати в приготвените предварително лехи и се   покриват с почва. Благодарение на този способ се икономисват сили и време. Не забравяйте на всяка хартиена лента да напишете вида и сорта на растението, което сте подготвили.


Четете още:

🔴 Женя, Ванко, Митето и Нанка -- супер изпълнение

🔴 Представяме ви Веско Господинов – първият българин в ДЮШ на баскетболния "Цървена Звезда"

🔴 Как едно българско вино проби на пазара в Германия





Източник: agrozona





Коментари

горе